Mis geen enkele update

Jammer dat je weggaat

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Page content

article content

Zware regenval na extreme droogte

Ook Sri Lanka kreeg te maken met zware regenval na extreme droogte. Een lage drukgebied boven de Baai van Bengalen veroorzaakte stortregen over heel Sri Lanka, met als gevolg modderstromen en overstromingen.

Tourmaster Sri Lanka ging een week eerder on Tour, van de regen in de drup!

rijstvelden Sri Lanka “Nu kan het, heerlijk er even tussen uit en al het mooie van Sri Lanka weer eens zelf te zien en te proeven.” We hadden er zin in. Al die op maat gemaakte tours die wij voor onze klanten maken geeft telkens weer het verlangen om zelf een rondreis te doen.

Ons doel: werk en een beetje genieten. Zoveel mogelijk hotels waar onze klanten verblijven inspecteren en onze contacten optimaliseren. Tevens waren wij opzoek naar leuke locaties en speciale accommodaties voor in de toekomst.

We waren vijf dagen on Tour toen we in Trincomalee, gelegen aan de oostkust, het nieuws hoorden dat er zware regenval en storm op komst was.  Hmmm krabde ik op mijn hoofd… na de site van de overheid en de weersvoorspellingen erop na gelezen te hebben, bleek het toch wel erg serieus. Regen is eigenlijk na lange droogte en hitte van de afgelopen maanden wel welkom maar zoveel regen in een keer, daar zit niemand op te wachten.

Gelukkig had ik die middag nog prachtige foto’s in Trincomalee van de kust gemaakt met een strak blauwe lucht voor strand in Trincomaleeonze website. De volgende ochtend was het inderdaad bewolkt, na nog een laatste glimp van het prachtige uitzicht van de zee in Trincomalee, kwam er opeens een bootje vanaf de zee het zand op gestuifd. Een groep toeristen stapte uit en waren helemaal in de Gloria!  “ We hebben walvissen gezien, we hebben walvissen gezien!” Wat is het toch heerlijk om toeristen met een glimlach van een meter breed rond te zien huppelen. Hun dag kon in ieder geval niet meer stuk.

trincomalee walvissen spotten

Na meerdere accommodaties bezocht te hebben reden we van Trincomalee naar Passikudah.  De rit er naar toe is erg mooi. Passikudah is een prachtige kustplaats wat nog niet heel toeristisch is. Er staan meerdere  resorts waar je de ultieme rust en verwennerij kan vinden.

Eigenlijk zaten we nog heel erg in onze werk modus en wilden we zoveel mogelijk plaatsen en hotels aandoen die al lange tijd op onze lijst staan. Maar de donkeren wolken begonnen nu toch echt te komen en de storm met regen ook. De zware regenval zou volgens de berichtgevingen een aantal dagen tot een week aanhouden. route trincomalee passikudah

Tijdens ons overheerlijke diner (en dat is niet overdreven) in het Anilana hotel hadden we toch maar besloten de volgende dag onze tour af te breken en terug te rijden naar Negombo. En ach er wachtte toch alweer veel werk voor Tourmaster dus, aan de slag dan maar weer. De rest van de reis doen we wel weer een andere keer.

Zware Regenval

overstroming zware regenval negomboOp zondag avond, eerste pinksterdag, waren wij weer thuis. En dat was maar goed ook want na regen kwam alleen nog maar meer regen. Ook in Negombo waren de wegen en goten overstroomd door de zware regenval. Gek gezicht als je  mensen met een visnetje in de goten met snelstromend water ziet vissen. Daar wil ik liever geen vis van eten!

Schrikken is het wel als je het nieuws volgt over wat een effect deze zware regenval heeft gehad. Ook wij leven mee met de mensen die door de zware regenval getroffen zijn. De arme mensen die hun families en huizen kwijt zijn geraakt in de modderstromen. Al die mensen die huis en haard hebben moeten verlaten door de overstromingen in de buurt van Colombo. Het zijn tragische gebeurtenissen voor Sri Lanka!

Vele grote hulp instanties zijn samen met het leger hard aan het werk in de getroffen gebieden. En er komt steeds meer hulp vanuit het buitenland bij. Het is ongelofelijk mooi om te zien hoe de bevolking in Sri Lanka er mee begaan is. Mensen van arm tot rijk dragen hun steentje bij. Ook in ons stadje Negombo en omgeving wordt door de mensen gekookt en voedsel pakketten gemaakt. Zo rijden er meerdere keren per week vrachtwagens vol met gedoneerde primaire goederen vanuit Negombo naar de getroffen gebieden. Mensen die in het bezit zijn van een boot gaan naar de moeilijk bereikbare gebieden om voedsel pakketten uit te delen en dieren te redden.

Ook wij deden mee aan het initiatief van onze Nederlandse vriendin Wies. Zij heeft vanuit Nederland geld ingezameld winkel in Negomboen voedsel pakketten gemaakt. Wij hebben daaraan mee gedaan en alles bij onze buurtsuper (kaddeh) op de hoek gekocht. Zo bieden we een beetje hulp aan de slachtoffers. De eigenaren van de “kaddeh”  werden zo enthousiast van het initiatief dat ook zij vanuit hun winkeltje voedselpakketten hebben meegegeven. Met een bus is Wies op pad gegaan en heeft de voedsel pakketten overgedragen naar daar waar het nodig is.

Op dit moment luidt het reisadvies vanuit overheid dat het raadzaam is om de lokale weersvoorspellingen te volgen en de websites van het Desaster Management Center en het Sri Lanka Department voor Meteorologie te raadplegen .Wij volgen de berichten van de overheid en het nieuws op de voet en nemen indien nodig contact op met de lokale instanties.

Mei 2016

 

Comment Section

0 reacties op “Zware regenval na extreme droogte

Plaats een reactie


*