Mis geen enkele update

Jammer dat je weggaat

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Page content

Weer en klimaat – plan je reis

Weer en klimaat – plan je reis

In tegenstelling tot andere Aziatische bestemmingen is Sri Lanka een land waar je het hele jaar door kan reizen. Voor een reis naar Sri Lanka is het handig om rekening te houden met het weer en klimaat en aan welke kant je van het eiland moet zijn en in welke periode, zeker als je een strand vakantie wilt gaan plannen.

Hoe is het weer en klimaat in Sri Lanka?

Sri Lanka heeft een tropisch klimaat. Het weer op het eiland wordt beïnvloed door de tropische moessons en de bergketens

“Een moesson is een wind die waait in de tropen. De wind waait de ene helft van jaar de ene kant op en de andere helft van het jaar de andere kant op. Doordat de wind draait verandert het weer. Je hebt droge moessons en natte moessons.”

 

Weer en klimaat

Tijdens het plannen van je reis moet je daarom rekening houden met verschillende moessons:

De Zuidwest moesson (Yala) in het zuiden en zuidwesten van Sri Lanka

 • regen van half mei tot eind september
 • droog tussen december en maart

De Noordoost moesson (Maha) in het oosten en noorden van Sri Lanka

 • regen vanaf oktober tot januari
 • droog tussen mei en september

De  Inter-moesson over het gehele eiland

 •  grote hoeveelheden regen en onweersbuien
 • met name in maart, april & oktober, november

Tijdens de “winter maanden” van december t/m maart is het over het algemeen droog en zonnig waar af en toe een regenbui kan vallen. Dit is de beste tijd om de hooglanden, Adam’s Peak en de zuidwestkust te bezoeken.

Tijdens de “zomer maanden” juni t/m september is de kans op regen groter. Een korte maar heftige tropische regenbui wordt meestal snel afgewisseld met stralend weer. Dit is de beste tijd om de voor zon zee en strand aan de oostkust.

Het hele jaar door is het warm in Sri Lanka. In de hoger geleden gebieden zoals in Nuwara Eliya, is de temperatuur rond de 10 °C koeler dan aan de kust waardoor het aan te raden is om warme kleding zoals een vest of trui mee te nemen. In het regenseizoen kan een dunne regenjas of paraplu gemakkelijk zijn. Meer weten over kleding en reizen in Sri Lanka? Kijk hier.

Trincomalee strand weer en klimaat intermoesson

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

  Comment Section

  0 reacties op “Weer en klimaat – plan je reis

  Plaats een reactie


  *