Mis geen enkele update

Jammer dat je weggaat

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Page content

Visum & Reisdocumenten

Visum & Reisdocumenten

Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar Sri Lanka?

Ja, voor een vakantie naar Sri Lanka heb je een toeristenvisum nodig. Voordat je je visum op de luchthaven ontvangt dien je eerst vooraf een reistoestemming aan te vragen.

– Visum voor Sri Lanka
– ETA (reistoestemming) aanvragen
– Visum verlengen
– GRATIS Transit Visum

Visum voor Sri Lanka

De ETA (Electronic Travel Authorization) is een reistoestemming voor reizigers die een kort bezoek zoals een vakantie aan Sri Lanka brengen. Deze reistoestemming wordt online (elektronisch) uitgegeven.

Met je ETA goedgekeurde reistoestemming ontvang je bij de Douane op de luchthaven van Sri lanka je toeristenvisum dmv een stempel in je paspoort.

  • Dit visum heeft een dubbele inreis
  • En is geldig vanaf de datum van aankomst voor een duur van 30 dagen

Een Dubbele inreis betekent dat je tussendoor op dit visum één keer het land uit en weer in mag. Dat is erg handig voor als je tussendoor en trip wil maken naar de Malediven.

Visum vereisten voor Sri lanka

  • In het bezit zijn van een Paspoort met een geldigheid van tenminste zes maanden na aankomst
  • Over een ticket beschikken van de terugreis of voor de volgende bestemming inclusief de vereiste documenten
  • Over voldoende financiële middelen beschikken om je reis in Sri Lanka te kunnen bekostigen

Hoe kan je een (ETA) reistoestemming aanvragen?

  1. elektronisch online
  2. bij aankomst op de luchthaven van Sri Lanka
  3. via de Srilankaanse ambassade in Nederland

1. Aanvraag Visum Online

  • Je kan online via de officiële website van de regering www.eta.gov.lk je reistoestemming aanvragen.
  • De aanvraag is in het Engels
  • wordt binnen 24 uur afgehandeld
  • kan drie maanden vooraf aan je reis worden aangevraagd

TIP: Hoewel je reistoestemming online wordt afgegeven is het raadzaam om je toestemming uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Prijs Visum Online

Nieuwe prijzen vanaf januari 2016

  • De prijs voor een visum naar Sri lanka is USD 35,-
  • Kinderen onder de 12 jaar zijn GRATIS   LET OP: vul wel de gegevens van het kind in het ETA formulier! Kinderen onder de 12 jaar worden automatisch in de prijs niet mee berekend.

Betaling online

Betaling online kan alleen met de volgende Creditcards

  • Visa Card
  • Master Card
  • American Express

Ben je niet in het bezit van een Creditcard en wil je de aanvraag in het Nederlands doen?

Dat kan! Via E-Visums kan je makkelijk online in het Nederlands je Visumaanvraag voor Sri Lanka regelen en betalen met iDEAL, Mister Cash of via een overboeking.  Voor meer informatie klik HIER

2. Aanvraag op de Luchthaven

Bezoek je zonder een voorafgaande goedkeuring van de ETA Sri Lanka, dan is het mogelijk om je toeristenvisum van 30 dagen aan te vragen bij de ETA afgifte balie op luchthaven van Sri Lanka.
Zodra je reistoestemming geaccepteerd is en je de ETA goedkeuring hebt ontvangen, kan je verder naar de Douane.

  • Houdt er rekening mee dat de wachttijden op de luchthaven van Sri Lanka erg kunnen oplopen.
  • Mocht je reistoestemming worden afgewezen dan dien je Sri lanka weer uit te reizen.

Prijs op de luchthaven

Nieuwe prijzen vanaf januari 2016
Prijs van een visum aanvraag op de luchthaven van Sri lanka is USD 40,-
Kinderen onder de 12 jaar zijn GRATIS

TIP: Uit onze ervaring blijkt dat tot op dit moment alleen contant geld in USD geaccepteerd wordt.

3. Aanvragen via de Ambassade

Mocht je problemen hebben bij de aanvraag van je reistoestemming online of wil je je visum met verlenging vooraf aan je reis geregeld hebben dan kan dit via de Sri Lankaanse ambassade in Den Haag.
Een visum met verlenging wordt voor een periode van ten hoogste 90 dagen verleend.

Neem hiervoor contact op met de Ambassade van Sri Lanka in Den Haag.
Adres: Jacob de Graefflaan 2, 2517 JM Den Haag
Openingstijden: 9:00-17:00
Telefoonnummer: +31 70 365 5910

VISUM Verlengen

Op welke manieren kan ik mijn visum verlengen?

  1. Tijdens je reis in Sri Lanka bij het Ministerie van Immigratie in Colombo
  2. Vooraf via de Sri Lankaanse Ambassade in Nederland

1. Tijdens je verblijf in Sri Lanka

  • Als je meer dan 30 dagen in Sri Lanka wil verblijven dan kan je een verlenging van je visum aanvragen. De maximale lengte van een toeristenvisum is in totaal 6 maanden.
  • Bij de eerste verlenging kan je je huidige toeristenvisum van 30 dagen verlengen met 60 dagen.
  • Bij de tweede verlenging kan je je toeristenvisum nog eens verlengen met 90 dagen.

Vereisten voor verlening van je visum

  • ingevuld en ondertekend aanvraagformulier voor verlenging  van je toeristenvisum. Dit formulier kan je ter plekke verkrijgen aan de balie van het immigratie kantoor in Colombo of downloaden op deze link Visit Visa Extention
  • Paspoort met een geldigheid van tenminste zes maanden na aankomst
  • Een kleuren pasfoto van de aanvrager (grootte (3,5x 4,5 cm)
  • Over een ticket beschikken van de terugreis of de volgende bestemming inclusief de vereiste documenten

TIP: Zorg ervoor dat je heel vroeg rond 8 uur bij het kantoor van Immigratie bent zodat je één van de eerste nummers krijgt. Ga je later in de ochtend dan wordt het erg druk zijn er hele lange wachttijden.

Ministerie van Immigratie in Colombo

Verlengen van je visum kan in Sri Lanka worden gedaan op het ministerie van Immigratie in Colombo.
Nieuw Adres: “Suhurupaya”, Sri Subhuthipura Road, Battaramulla (Colombo)
Telefoonnummer  0094 11 532 9307 /  0094 71 996 7888 (hotline)
Openingstijden maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 14:00

Let op: gesloten op openbare en nationale feestdagen ook op Poya (vollemaan) dagen

2. Vooraf via de Srilankaanse Ambassade in Den Haag

wil je je visum met verlenging vooraf aan je reis geregeld hebben dan kan dit via de Sri Lankaanse ambassade in Den Haag. Een visum met verlenging wordt voor een periode van ten hoogste 90 dagen verleend.
Neem hiervoor contact op met de Ambassade van Sri Lanka in Den Haag.

Prijs Verlening visum

Het Ministerie van Immigratie in Sri Lanka berekent de Visa kosten voor een verlenging op basis van heffingen, belastingen en nationaliteit.

Gratis Transit Visum

Een Transit visum voor een Stopover of kort verblijf van 48 uur is GRATIS

Voor een Transit Visum voor een verblijf van 2 dagen, heb je tevens eerst een reistoestemming nodig. Dit kan worden aangevraagd op de volgende manieren.

  • elektronisch online via www.eta.gov.lk.
  • Bij aankomst op de luchthaven van Sri Lanka
  • via de Srilankaanse ambassade in Den Haag

Meer informatie

Wil je meer informatie over het aanvragen van een visum voor Sri Lanka kijk dan op de officiële website van de overheid www.immigration.gov.lk

    Comment Section

    16 reacties op “Visum & Reisdocumenten


    Door Hans op 4 januari 2017

    Waarom dient een paspoort, vanaf datum aankomst Sri Lanka (e.a.) , nog 6 maanden geldig te zijn? Is dit nu echt een voorwaarde als ik het land maar 2 of 3 weken ga bezoeken.



    Door SRILANKAFREEDOM op 27 september 2017

    Ja regels zijn regels helaas ddus ff paspoort hier verlengen kun je dfe komende jarten weer reien


    Door Roos op 1 juli 2017

    Bedankt voor het fijne overzicht! Wij blijven 35 dagen in SL en willen dan op dag#2 naar de ambassade om te verlengen. Kan dit gewoon? We zijn namelijk bang dat ze rekenen: dag 2 + 30 dagen = een visum voor totaal 32 dagen. In dat geval zou het nog niet werken… En gaat dat verlengen wel makkelijk, mits je daar sochtends om 8.30 bent?


    Door Miep op 3 juli 2017

    Hoi Roos, dank je wel voor je compliment.

    Als jullie Sri Lanka binnen komen met de eerste 30 dagen ETA Holiday visum, dan kan je op dag 2 voor verlenging bij de immigratie in Colombo terecht. Deze eerste verlening gaat altijd heel makkelijk. Standaard is de tweede verlening nog eens 60 dagen (vanaf de laatste dag van je eerste visum), ook al blijf je maar 5 dagen langer. De prijs wordt er ook niet op aangepast.
    Kijk ook even op deze link en tevens kan je alvast een formulier downloaden die je daar in moet vullen en af moet geven met 2 foto’s.
    Downloaden via application Forms op de pagina van onderstaande link en dan naar Visa: Visit visa extension.
    http://www.immigration.gov.lk/web/index.php?option=com_content&view=article&id=152&Itemid=197&lang=en
    Als je rond 8 uur bij de immigratie bent heb je kans dat je tussen 10 en 10.30 uur ergens aan de koffie kan zitten. Kom je later… dan kan het wel eens uren en uren duren.
    Alvast een fijne reis 😉


    Door Renske op 13 augustus 2017

    Hi,

    Wij zitten momenteel voor 3 weken in srilanka en blijven in totaal 36 dagen. Nu zitten wij met het dilemma of we helemaal naar Colombo gaan en een dag kwijt te zijn om vervolgens daar een visum aan te vragen of de gok te wagen en met de gebakken peren zitten op het vliegveld. Heeft u enig idee wat de maatregelen zijn als het visum word overschreden met een paar dagen? En hoeveel kost het verlengen van een visum in Colombo?


    Door Hans op 15 augustus 2017

    Hallo Renske,
    Het lijkt me verstandig gewoon de wetgeving van Sri Lanka te volgen. De kosten voor verlenging met een Nederlands paspoort is +/- € 30,-


    Door Tiny Heldens op 24 augustus 2017

    Hallo
    Wij hebben in juni een visum aangevraagd voor Srilanka voor onze vakantie. Door omstandigheden hebben wij onze reis moeten annuleren. Wij hebben deze zelfde reis nu geboekt voor september. Het visum is 160 dagen geldig en zoals we overal lezen mogen we met dit visum 2x het land in met een maximum verblijf van 30 dagen. Wij met aanvragen de datum van juni doorgegeven. Kunnen we met dit visum nog naar sri lanka of moeten we een nieuw aanvragen.


    Door Miep op 25 augustus 2017

    Best Tiny, volgens de online Visa Application http://www.eta.gov.lk is een Eta holiday visum 6 maanden geldig.
    Ik heb je vraag aan immigratie in Sri Lanka voorgelegd en zij konden mij geen direct antwoord geven.
    Om een antwoord te kunnen geven willen zij graag de aanvraag inzien en daarvoor vragen zij om het ETA reference nummer.
    Als je mij het Eta Reference nummer toe wil sturen met de oude en nieuwe vlucht gegevens via contact@tourmastersrilanka.com, dan kan ik het voor jullie uitzoeken. Mocht je immigratie zelf willen spreken dan zijn ze bereikbaar op nummer: 0094 71 99 67 888 of via e-mail adres eta@immigration.gov.lk
    Mocht het zo zijn dat jullie een nieuwe visum aan moeten vragen dan moet de eerste aanvraag, per email, geannuleerd worden.

    Groeten Miep


    Door Noraly op 18 januari 2018

    Goedemiddag!

    Wij vertrekken over 3 maanden naar Sri Lanka, zitten momenteel in Indonesie en vliegen volgende week naar Vietnam. Ik had 2 vragen, als je je visum wilt verlengen bij het immigratiekantoor, wordt dit dan meteen geregeld of ben je je paspoort nog een dag kwijt? Ten tweede, wij verblijven een lange tijd in Weligama en zagen dat er in Matara ook een Immigratiekantoor zit. Is het voor ons mogelijk om ook hier de visum verlenging aan te vragen? Dan hoeven wij Colombo niet in. Hardstikke bedankt alvast! Groetjes Tomas & Noraly


    Door Miep op 18 januari 2018

    Hallo Tomas & Noraly,
    Je visum verlengen bij het immigratiekantoor wordt op dezelfde dag (ochtend) geregeld.
    Verlenging van je visum moet op het hoofd kantoor van Immigratie gebeuren in Colombo.
    Voor meer informatie kun je kijken op http://www.immigration.gov.lk/ onder het kopje visa services visit visa.
    Laat me weten of je nog meer vragen hebt, ik zoek het graag voor jullie uit.
    Vriendelijke groet,

    Miep


    Door Emmy op 14 juli 2018

    Hallo,
    Fijn dat er hier zoveel informatie staat! Ik had echter nog een vraag, ik ga komende week mijn visum verlengen. Ik heb alleen geen kleuren foto’s bij mij, is er daar de mogelijkheid om die foto’s te laten maken?
    Groetjes Emmy


    Door Jessica op 12 augustus 2018

    Hallo, ik lees overal dat je een retour ticket moet hebben om een het land in te mogen en eventueel je VISA te kunnen verlengen. Ik weer echter nog niet hoe lang ik in sri lanka blijf, een maand, misschien twee, misschien drie en met verlening van m’n visum is dat ook gewoon legaal. Het is dus logisch dat ik dan nog geen vlieg ticket heb om het land te verlaten lijkt mij? Hoe werkt dat? Alvast bedankt


    Door Wilny op 23 september 2018

    Hallo heb een vraag,we komen met cruiseschip aan in Colombo en verblijven daar 46 uur.Wat moet ik regelen hiervoor of kan dat ook ter plaatse?


    Door Martin Tiekstra op 16 juni 2019

    Wat vul ik in op de vraag waar ik verblijf in Sri Lanka als ik een georganiseerde rondreis doe met Kras


    Door Turkije vakantie op 3 september 2019

    What’s up everyone, it’s my first go to see at this web page, and
    article is truly fruitful in favor of me, keep up posting such posts.

    Plaats een reactie


    *