Mis geen enkele update

Jammer dat je weggaat

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Page content

Lokale Simkaart – Bespaar hoge kosten

Lokale Simkaart – Bespaar hoge kosten

Waarom een lokale simkaart in Sri Lanka? Bellen met familie en vrienden en snel internetten zonder hoge kosten en gebruik tevens je eigen telefoon in Sri Lanka tegen lokaal tarief.

Lokale Simkaart

Om met vrienden en familie in contact te blijven en hoge roaming-kosten te voorkomen, is het erg handig om een goedkope lokale sim kaart aan te schaffen.

Vereisten

Je mobiel moet wel simlockvrij zijn

Luchthaven Sri lanka

Wanneer je besluit een lokale simkaart aan te schaffen in Sri Lanka, dan adviseren wij dit gelijk bij aankomst op de luchthaven van Sri Lanka te doen, dit bespaart je veel tijd.

In de aankomsthal zijn verschillende Srilankaanse aanbieders te vinden die speciale prepaid internet en bel pakketten voor toeristen verkopen. Ook wordt de simkaart, indien nodig, voor je mobiel op maat geknipt.

Natuurlijk kan je ook buiten de luchthaven een lokale simkaart aanschaffen.

Providers

De grootste en meest gebruikte providers in Sri lanka zijn Dialog, Mobitel en Etisalat.

lokale simkaart Sri Lanka Providers luchthaven

Dekking

Onze ervaring is dat Dialog en Mobitel vooraan staan met een brede dekking (3G) en een goed signaal over bijna het hele eiland hebben. Op dit moment heeft 4G nog niet overal dekking in Sri Lanka.

In Sri Lanka betaal je geen kosten voor inkomende oproepen,  SMS en MMS.

Tourist Pre-Paid SIM Pack

Beide providers bieden een handige  “Tourist Pre-Paid Sim Pack” aan met bijpassende simkaarten.

lokale simkaart pakket voorbeelden

Standaard

Zodra je een simkaart bij de provider gekocht heb dien je een formulier invullen en de provider maakt vervolgens een kopie van je paspoort om de registratie te voltooien.

Hoe je Pre-Paid Sim kaart op te waarderen in Sri Lanka

Overal in Sri Lanka zijn winkels te vinden waar je je lokale simkaart kan op waarderen. Zelfs in de “alles” winkels (kadde) verkopen ze kraskaarten van een klein bedrag, 100 Rs. Wil je in één keer meer kredit op je simkaart dan kan je het beste uitkijken naar een winkel met reclame van de providers aan de buitenkant. Daar heb je vaak de mogelijkheid om zelf digitaal je mobiel op te laden van bedragen van klein tot groot.

Reload-lokale sinkaart

 

    Comment Section

    0 reacties op “Lokale Simkaart – Bespaar hoge kosten

    Plaats een reactie


    *