Mis geen enkele update

Jammer dat je weggaat

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Page content

Kleding en rondreizen

Kleding en rondreizen

Sri Lanka heeft een tropisch klimaat, het is dus raadzaam om lichtgekleurde, luchtige en loszittende kleding te dragen wat snel drogend is.

Welke kleding je het beste mee kunt nemen hangt ook af van de activiteiten welke je gaat ondernemen.
Ga je een rondreis maken in Sri Lanka dan kan je het beste kledingstukken van verschillende materialen meenemen.
Kleding van gemixte materialen bijvoorbeeld zoals katoen en polyester, ademen tijdens het dragen en drogen vaak snel.

Kleding en Reizen

Tempel

Broeken met afritsbare pijpen zijn erg handig om mee te nemen voor als je bijvoorbeeld onderweg een tempel gaat bezoeken en je je benen moet bedekken. Voor het bedekken van blote schouders komt een sjaal goed van pas.

Zon

Draag een hoofddeksel zodat je beschermt bent tegen verbranding of een eventuele zonnesteek. Een pet met een nekflap geeft tevens bescherming van je nek.

De Hooglanden

In de hoger gelegen gebieden waar het koeler is, is het raadzaam om warme kleding, zoals een jas of trui mee te nemen.
In het regenseizoen, kan een dunne regenjas of paraplu gemakkelijk zijn. Een paraplu biedt tevens bescherming tegen de zon.

Muggen

Een shirt met lange mouwen en een broek met afritsbare pijpen zijn aan te raden in geval van muggen. Het beste is om lichtgekleurde kleding te dragen, muggen worden meer aangetrokken door donkere kleuren.

Wandelen, raften, klimmen

Als je bijvoorbeeld van plan bent om een wandeling door het regenwoud te maken, zorg ervoor dat je stevige wandelschoenen met een goed profiel, sokken en een lange broek mee neemt.
Voor raften of andere activiteiten op het water raden wij je aan een paar waterschoenen, of sport sandalen met een enkelband mee te brengen.
Bij het beklimmen van Adams Peak is het belangrijk om warme kleding, een jas, regenjas, warme sokken en schoenen met een goed profiel te dragen. En optioneel een zaklamp mee te nemen.

TIPS

Wees je er van bewust dat in het regenwoud of op andere natte wandel plekken er bloedzuigers aanwezig kunnen zijn. Door het dragen van bloedzuigersokken of het gebruik van muggen spray, voorkom je dat bloedzuigers zich aan de huid kunnen hechten.

Speciale tropen en mug werende kleding zijn te verkrijgen in de Reisartikelen winkels.

kleding verkoop strand negombo

Save

    Comment Section

    0 reacties op “Kleding en rondreizen

    Plaats een reactie


    *