Mis geen enkele update

Jammer dat je weggaat

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Page content

Sri Lanka in 9 foto’s

article content

Sri Lanka in 9 foto’s

Wordt je volgende reisbestemming Sri Lanka? Heb je geen idee welke plaatsen te bezoeken?
Dan ben je hier aan het juiste adres. Bewonder Sri Lanka in 9 foto’s. Dit mooie eiland heeft heel veel te bieden. Van de prachtige stranden naar de glooiende heuvels met zijn thee plantages en van het tropische regenwoud naar een rijk cultureel erfgoed. Het is allemaal mogelijk.

Sri Lanka in 9 foto’s

1 Negombo
2 Anuradhapura
3 Trincomalee
4 Dambulla
5 Kandy
6 Nuwara Eliya
7 Yala
8 Sinharaja
9 Mirissa

Dutch Caanal Negombo met Tourmaster Sri Lanka in 9 foto's
Negombo is een leuk stadje, het is de perfecte plek om de cultuur te verkennen
en de vriendelijke mensen te ontmoeten.
Maak een boottocht door het Nederlandse kanaal. Ontdek de natuur en vaar door de mangroves en bewonder de prachtige vogels. Zie hoe de lokale bevolking langs de “Dutch Canal” hun netten repareren en hoe “Toddy” ook wel Palmwijn genoemd, hoog in de palmbomen getapt wordt van de kokosnoten.
Breng een bezoek aan de vismarkt, een geweldige manier om de lokale visserij handel en de verscheidenheid aan vis te zien.

Anuradhapura Stupa met Tourmaster Sri Lanka in 9 foto's

Anuradhapura is een heilige stad en hierdoor een populaire bestemming voor Boeddhisten.
Fiets door deze stad met zijn indrukwekkende geschiedenis en bewonder de paleizen, Stoepa’s en de schitterende tuinen.
Hier zijn één van de belangrijkste en grootste Boeddhistische stupa’s van Sri Lanka te zien.
De Ruwanwelisaya stupa wordt beschouwd als een wonder om zijn architecturale kwaliteiten. De bijzondere Jetavanaramaya stupa, is de grootste van Sri Lanka.
Dagelijks komen pelgrims uit de hele wereld om de heilige boom te aanschouwen.
Deze boom is een stek van de heilige bo-boom (Sri Maha Bodhi) waaronder Boeddha zijn verlichting ontving. Hij wordt beschouwd als ’s werelds oudste geregistreerde overlevende boom.

Pigeon Eiland Trincomalee met Tourmaster Sri Lanka in 9 foto's
Geniet van de mooie stranden Upvelli en Nilaveli in Trincomalee en neem een heerlijke duik in het heldere water van de turquoise blauwe zee, een paradijselijk gevoel.
Ontdek het onderwater leven en ga snorkelen bij Pigeon eiland, gelegen 1 km van de kust van Nilaveli. Zwem tussen de vissen in prachtige kleuren en bewonder het leven onder water.
Trincomalee heeft zijn eigen natuurlijke haven die bekend staat als een van de grootste in de regio. Bezoek voor een spirituele ervaring de Koneswaram Tempel gebouwd bovenop de swami rots. Het is een klassiek middeleeuwse Hindoe tempel waar je kunt genieten van de serene rust en het uitzicht.

Dambulla Rotstempel met Tourmaster Sri Lanka in 9 foto's
De Dambulla rotstempel ook wel De Gouden Tempel genoemd, is één van de grootste en best bewaarde rots tempels gelegen op een groot complex. Een archeologische en historische plaats met een geschiedenis die zich uitstrekt van prehistorische en protohistorische periode tot aan deze moderne tijd. Er zijn 5 grotten onder een overhangende rots te bewonderen met afbeeldingen en standbeelden. De plafonds zijn beschilderd met religieuze afbeeldingen van verschillende goden en godinnen, waarmee het leven van Boeddha wordt verteld.

Kandy De Tempel van de Tand met Tourmaster Sri Lanka in 9 foto's
Kandy, deze magische stad wordt omringd door bergen.
Bezoek de prachtige tempel uit de 17e eeuw, De Tempel van de Tand (De Sri Salada Maligawa). Het is de heiligste tempel in de boeddhistische wereld en van de boeddhistische bevolking van Sri Lanka. Wandel langs het meer, slenter door de mooie stad en bezoek de markt.
Bezoek de mooie Peradeniya Botanische Tuin waar meer dan 300 soorten orchideeën te bewonderen zijn en talloze geneeskrachtige planten en zeldzame bomen.
Sluit de avond af met een spectaculaire show van de traditionele Kandy Dansers.

Nuwara Eliya met Tourmaster Sri Lanka in 9 foto's

Ga naar de prachtige hooglanden van Nuwara Eliya, gelegen op een hoogte van 1868 meter en omgeven door theeplantages. Dit is één van de belangrijkste locaties voor de productie van thee in Sri Lanka.
Bezoek een theefabriek waar ze laten zien hoe de thee blaadjes worden verwerkt en er uiteindelijk de meest beroemde thee ter wereld van wordt gemaakt.
De stad is gesticht door de Britten in de 19e eeuw dit is nog goed te zien aan de typische Britse koloniale bouwstijl. Door de ligging heeft Nuwara Eliya een zacht klimaat en is de temperatuur zo’n 10 °C koeler dan aan de kust. De meest bekende en bijzondere plaats van Nuwara Eliya is Horton Plains National Park met als belangrijkste attractie, Worlds End, een uitkijkpunt in het park met een afgrond van 870 meter.

Yala Nationaal Park Tourmaster Sri Lanka in 9 foto's

Een safari in het Yala Nationaal Park mag je niet missen! Bekijk de meest spectaculaire wilde dieren die Sri Lanka te bieden heeft zoals Olifanten, roofvogels, water buffels, herten, moeraskrokodillen en misschien wel een lippenbeer.
Yala park is één van de beste plekken ter wereld om luipaarden te zien!
Het grootste deel van het reservaat is park maar er zijn ook meren, stranden, bossen en rivieren.
Deze variatie biedt een waanzinnig aanbod in wilde dieren

Sinharaja tropisch regenwoud Tourmaster Sri Lanka in 9 foto's

Maak een bijzondere wandeling door het Sinharaja tropisch regenwoud, waar vele dieren leven die enkel in Sri Lanka voorkomen. Het is het grootste intact gebleven restant van oerbossen waar Sri Lanka ooit rijk aan was. Om deze reden is het Sinharaja regenwoud opgenomen in de werelderfgoed lijst. Een gids van het park neemt u mee via de kleine paden en zal u wijzen op de rijkdom van prachtige planten, vogels en ander dieren leven. Bekijk alle spectaculaire kleuren groen en leer de onwaarschijnlijk uitgebreide vogelwereld kennen. Voel je helemaal één met de natuur.

Mirissa strand Tourmaster Sri Lanka in 9 foto's

Mirissa heeft een prachtig goudkleurig zandstrand, een tropische ontsnapping waar een heerlijke ontspannen sfeer heerst. Palmbomen zorgen voor verkoelende schaduw.
Mirissa staat bekend om zijn walvissen en dolfijnen spotten. Neem je pet en zonnebrand crème mee en stap aan boord van een boot om het grootste dier dat op aarde leeft te zien namelijk de Blauwe vinvis. De zee in het zuiden van Sri lanka is één van de beste plaatsen ter wereld om ook de Brydevinvis, de potvis en heel soms een Orca te spotten.

Sri Lanka in 9 foto’s.

Dit is Sri Lanka in 9 foto’s en dit zijn slechts 9 van de vele fantastische plaatsen die je kunt bezoeken in Sri Lanka.

Deze prachtige 9 foto’s zijn genomen door onze klanten, partners en Tourmaster Sri Lanka. Hartelijk dank hiervoor Natalia Solari, Denny Dollee, Maaike Reuvers en Leopard Safaris!

Comment Section

1 reactie op “Sri Lanka in 9 foto’s


Plaats een reactie


*