Mis geen enkele update

Jammer dat je weggaat

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Page content

Wat maakt Sri Lanka zo bijzonder en één van de ultieme reisbestemmingen?

article content

Wat maakt Sri Lanka zo bijzonder en één van de ultieme reisbestemmingen?

Op 11 jarige leeftijd, in 1980, heb ik samen met mijn ouders het voorrecht gehad om voor drie jaar in Sri Lanka te mogen wonen. Daarna keerden we terug naar Nederland.
Sindsdien zit dit mooie eiland in mijn hart….

Ik ben vele malen terug gereisd en ben er nu zelfs met mijn gezin gesetteld.
Met onze reisorganisatie Tourmaster Sri lanka maken wij tours op maat en met veel succes.

Wat maakt Sri Lanka zo Magisch?

Wij horen vaak van mensen, die al eens een keer in Sri Lanka zijn geweest, dat zij zeker nog eens terug willen gaan naar het land wat hun betoverd heeft.

Dit komt door de combinatie van de magische krachten van de geuren, de kleuren, de mensen, de natuur, de zee, het eten, de tropische warmte en de zoete herinneringen van de vorige reis.

Wat heeft Sri Lanka dan te bieden en wat maakt het zo speciaal?

 

Liefde voor Cultuur en Oude monumentenBuddha Anuradhapura Tourmaster Sri-Lanka

Sri lanka heeft een ongekende schat aan oude en heilige monumenten en bezienswaardigheden.
De culturele Driehoek is een prachtig voorbeeld daarvan hier vindt je de Heilige stad Anuradhapura, De oude stad van Polonnaruwa, Sigiriya, Dambulla en de Heilige stad Kandy.
Een walhalla voor de cultuurliefhebber. Deze plaatsen zijn allemaal opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ideaal voor natuur liefhebbers!

De koele Hooglanden zijn omringd door adembenemende natuur in alle kleuren van groen met zijn waanzinnige planten en dier soorten, watervallen en woeste bergen.
Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen door lange wandelingen te maken of voor meer uitdaging bergen te beklimmen. Erg populair is bijvoorbeeld Adam’s Peak, een heilige, 2243 meter hoge berg.

 

Bakerfalls Horton plains Nuwara eliya met tourmaster sri-lanka
Aap Sigiriya Rots metTourmaster Sri-Lanka
Bergen Palmen Natuur Tourmaster Sri Lanka

Een unieke manier om nog meer van de prachtige landschappen te zien is een treinreis

Treinreis reizen met kinderen Tourmaster Sri Lankate maken door de glooiende hooglanden met zijn theeplantages.

Geweldig voor avonturiers

Er zijn meerdere wild en natuurparken in Sri Lanka. Door middel van een Safari zijn vele dieren in zijn eigen habitat te bewonderen. Deze parken zijn geweldig om bijvoorbeeld wilde olifanten te spotten Maar ook voor de vogelliefhebber is dit een waar paradijs. Dit komt door de grote variatie in leefklimaat in de nationale parken.

Olifant spotten langs de weg Tourmaster Sri Lanka

Wild water raften in Sri Lanka?

Niet iedereen weet dat je waanzinnige water activiteiten kan doen midden in de wildernis. Wild Water raften op de snel stromende Kelani Rivier dwars door de jungle is iets ongekends.
Maar ook abseilen van de waterval, kanoën en kajakken, fietsen in de omgeving bestaan tot de mogelijkheden.Minneriya National Park Olifanten Tourmaster Sri Lanka

Het bijzondere Sinharaja Regenwoud

Een uniek, beschermd en ongerept regenwoud, het grootste in tact gebleven oerbos waarmee Sri Lanka ooit bedekt was. Waar veel dieren leven die enkel in Sri Lanka voorkomen. Met een gids is het mogelijk om dit allemaal met eigen ogen te bewonderen. Ook hier is een schat aan vogels
te vinden: 160 soorten, met 18 van de 20 inheemse soorten van Sri Lanka.

Perfect voor een strand vakantie

Wijaya Beach Unawatuna Tourmaster Sri LankaSri Lanka is omringd door strand, wat goed uitkomt in het Tropische klimaat. Regent het aan de oostkust dan is het perfect strand weer in aan de zuidkust en andersom.
Sri Lanka is juist door zijn moessons bijna het hele jaar door bereisbaar. Een korte maar heftige tropische regenbui wordt meestal snel afgewisseld met stralend weer.

Srilankaanse keuken vol kleuren, geuren en smaken

Dankzij het tropische klimaat, is er veel verse groente en fruit te verkrijgen en deze worden op vele manieren verwerkt. De Kruiden Specerijen Negombo Markt Tourmaster Sri LankaSrilankaanse feest maaltijden zijn ongelofelijk kleurrijk, met Curry’s die variëren van geel tot donkerbruin. Het mooie groen van de groentes en de heldere kleuren van kokossambol zijn een lust voor het oog en een streling van je smaakpapillen. Rijst en curry wordt dan ook geserveerd met een grote schaal rijst en een stuk of 5 bakjes Curry’s naar keuze.

De bijzondere inwoners

De inwoners van Sri Lanka zijn net zo bijzonder als het land zelf. Hun vriendelijke en hulpvaardige aard zullen je verrassen. Ongehaast doen ze alles op hun eigen tijd.
Hun religie en tradities hebben grote invloed op het politieke en sociale leven. Het geloof speelt een grote rol in het dagelijks leven van de Sri Lankanen. De grootste en belangrijkste religie is het Boeddhisme, daarnaast vind je als geloof ook het hindoeïsme, de islam en het christendom.

Omarm je de gewoontes en tradities die dit land met zich meebrengt, dan word je vanzelf betoverd en ervaar je een reis die je nooit meer zal vergeten.

Negombo markt King coconut Tourmaster Sri Lanka
National Flag Sri Lanka
Zonsondergang Negombo Strand Kinderen Spelen Tourmaster Sri Lanka

Comment Section

0 reacties op “Wat maakt Sri Lanka zo bijzonder en één van de ultieme reisbestemmingen?

Plaats een reactie


*