Oktober en november aanbieding Sri Lanka”

“Niet alleen profiteer je van de kortingen in het laagseizoen, tijdens deze periode vermijd je ook de Toeristische drukte.”

Rondreis tijdens de maanden oktober en november.

Maak een mooie reis door Sri Lanka. Het wisselvallige weer, tijdens de maanden oktober en november, geeft juist de mogelijkheid om je eens goed te verdiepen in de culturele bezienswaardigheden. Bezoek de verschillende plaatsen en laat je meevoeren in de rijke historie van Sri Lanka. Maak een bijzondere trekking samen met een uitstekende gids door het Sinharaja Regenwoud en bewonder de verschillende planten en diersoorten.

Duur van deze Tour

8 dagen / 7 nachten

Reis op Maat

We kunnen de bestemmingen in deze tour voor je aanpassen, de reis verkorten of verlengen. Laat ons weten wat je wensen zijn, zodat dit avontuur een goede en memorabele reis wordt.

Seizoen

Oktober en november is het regen seizoen in Sri Lanka. Dit komt door de inter-moesson, er is dan kans op regen over het hele land. Vind je regen tussendoor geen probleem, dan is het ook leuk om tijdens deze periode in Sri Lanka rond te reizen. En profiteer van de lage prijzen. Lees hier meer over het weer en klimaat in Sri Lanka.

“Laat je meevoeren in de rijke Geschiedenis”

Dag 1 Negombo

Je wordt verwelkomt door onze chauffeur/gids van Tourmaster Sri Lanka op de Bandaranaike International Luchthaven of op onze overeengekomen plek. Onze chauffeur zal je vervolgens naar het hotel brengen. Hier kun je uitrusten van de reis.

Negombo een traditioneel vissersdorp, is een sfeervolle strand bestemming aan de westkust van Sri Lanka. Met zijn brede gouden zandstranden is het de ideale plaats om je vakantie te beginnen. Maak een boottocht door het Nederlandse kanaal, vaar door de mangroves en ontdek de weelderige natuur. Bezoek de vismarkt op het strand, een geweldige manier om de lokale visserij handel en de verscheidenheid aan vis te zien. Negombo staat bekend om zijn grote aantal katholieke kerken. Populair zijn de kerkelijke feesten, ter ere van de heilige naar wie de kerk is genoemd.

Dag 2 Habarana

 

 

Vandaag neemt onze chauffeur je mee naar Habarana tijdens een rit van ongeveer 4 uur. Hoe verder landinwaarts, hoe groener het wordt. Zie hoe de waterbuffels door de rijstvelden struinen en vergezeld worden door witte kraanvogels. Vanaf Habarana kun je een jeep Safari maken in het Minneriya National Park waar je wilde olifanten kan zien. Bewonder de grote groepen olifanten die zich bij het grote meer verzamelen.

Dag 3 Polonnaruwa

Sigiriya ligt vlakbij Habarana en is een fantastische plek voor geschiedenis en natuurliefhebbers. Een goede gelegenheid om onderweg naar Polonnaruwa de rotsvesting in Sigiriya van bijna 200 meter hoog te beklimmen. Bewonder tijdens je klim de wereldberoemde Fresco’s, en eenmaal op de top aangekomen, kun je genieten van een schitterend uitzicht.

Neem voor de zekerheid je paraplu mee. In de middag breng je een bezoek aan Polonnaruwa, de tweede middeleeuwse hoofdstad van Sri Lanka. Deze historische stad staat vol met ruïnes en bezienswaardigheden uit de 11e tot 13e eeuw en staat tevens op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bewonder de eeuwenoude cultuur van Sri Lanka en bewonder het oude koninklijk paleis en enorme boeddhistische tempels.

Dag 4 Dambulla – Kandy

Voordat we naar Kandy gaan, brengt onze chauffeur je eerst naar Dambulla. Breng een bezoek aan één van de grootste en best bewaarde rots tempels gelegen op een groot complex van historische boeddhistische gebouwen. Dit complex staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. Er zijn meer dan 80 grotten in de omgeving, 5 heiligdommen, 4 belangrijke kloosters en vele belangrijke beelden van Boeddha. Er zijn wand tekeningen die een oppervlakte van 2100 vierkante meter bedragen.

Bewonder in de stad Kandy de beroemde,Tempel van de Tand, uit de 17e eeuw. Deze Tempel is gelegen in het paleiscomplex waar de koningen van Kandy resideerden. Dit complex ligt aan het Meer van Kandy voor het groene decor van het Udawattekele Bird Sanctuary. In dit park zijn 80 verschillende soorten vogels te spotten, waaronder de bruinkapjungletimalia, de smaragdparkiet en de jungle-dwergijsvogel. Ook leven er veel apen, zoals de Ceylonkroonaap, de witbaarlangoer en de grijze langoer.

Dag 5 Ratnapura

Vandaag vertrekken jullie naar Ratnapura, ongeveer 3 uur rijden van Kandy vandaan. Onderweg is het leuk om te stoppen bij de Bopath waterval waar je lekker kan poedelen. Ratnapura, de juwelenstad, staat bekend om edelstenen. Bezoek een edelsteen mijn die je kunt vinden temidden van de natte rijstvelden, en leer meer over de winning van edelstenen. Wil je nog meer inzicht over de geschiedenis van edelsteenwinning dan kun je een bezoek brengen aan de Ratnapura National Museum.

Dag 6 Sinharaja

Niet ver van Ratnapura vandaan, ongeveer 2 uur rijden, ligt het Sinharaja Tropisch Regenwoud. Een uitstekende gelegenheid om daar samen met een profesionele gids een bijzondere trekking te maken.

“Het bos reservaat Sinharaja ligt in het zuidwesten van Sri Lanka. Het is het laatste levensvatbare primair tropisch regenwoud van Sri Lanka. Meer dan 60% van de bomen zijn inheems en velen hiervan worden beschouwd als zeer zeldzaam. Er is veel inheemse fauna – vooral vogels – in het reservaat, maar het is ook de thuisbasis van meer dan 50% van Sri Lanka’s inheemse soorten zoogdieren (het luipaard en de Indische olifant zijn bedreigde zoogdieren) en vlinders. Verder komen er veel soorten insecten, reptielen en zeldzame amfibieën voor.” (bron unesco.nl)

Dag 7 Colombo

 

 

 

Van Sinharaja is het ongeveer 3,5 uur rijden naar de Commerciële hoofdstad Colombo! Deze bruisende stad heeft een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: In het Colombo Fort district kun je nog vele historische gebouwen vinden, zoals de oude vuurtoren, het oude parlements gebouw en de “Old Dutch Hospital” wat beschouwd wordt als het oudste gebouw in Colombo. Slenter door de avontuurlijke Pettah met zijn smalle straatjes en breng een bezoek aan het Independence Memorial Hall, gebouwd ter nagedachtenis aan de onafhankelijkheid van Sri Lanka op 4 februari 1948.

Dag 8 Colombo naar Luchthaven

Terugkijkend op deze fantastische en inspirerende reis hopen wij je graag weer een keer te ontmoeten in Sri Lanka. Op de luchthaven wensen wij je een aangename terugreis. Onze chauffeur zal je naar de luchthaven of naar onze overeengekomen plek van vertrek brengen.

Laagseizoen prijs!

Oktober November Korting Prijs

van $ 570,- pp voor $ 475,- pp *

*genoemde reissom is per persoon op basis van min. 2 personen op een tweepersoonskamer.

Voorwaarden

Inclusief in deze kortingsprijs:

  • comfortabele personenauto en brandstof
  • De gehele route volgens reisschema
  • Engels sprekende prive gids / chauffeur
  • alle overnachtingen in 3,* hotels op basis van LO,
  • tol voor de snelweg

Exclusief in deze kortingsprijs

  • internationale vluchten
  • alle entreegelden van de bezienswaardigheden
  • tips en fooien
  • verzekeringen en persoonlijke uitgaven

Wil je weten hoe het is om in de maanden December t/m April te reizen door Sri Lanka klik dan hier voor onze Winter periode BLOG.