Mis geen enkele update

Jammer dat je weggaat

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Page content

article content

Een mooie & interessante reis door Sri Lanka

 “Als je een mooie en interessante reis door sri lanka wilt maken, dan bevelen wij Tourmaster Sri Lanka aan van Hans en Miep.

Zij hebben een prachtige, interessante reis uitgestippeld voor ons. We hebben oost, zuid, midden en west Sri Lanka gezien. En echt helemaal. Met prachtige hotels en omgeving.

Maar ook chauffeur Samantha, bevelen we aan. Wat heeft hij ons rustig rondgereden. En veel laten zien van Sri Lanka. Altijd bezorgd of we het naar ons zin hadden. En de drukte vermijden vooral in de nationale parken. 

Ook zorgde hij dat we een biertje konden kopen in de dranken shop Haha. Hij kan goed Engels praten, dringt zich niet op en hij liet ons waar nodig met rust. En hij kwam altijd netjes op tijd om weer verder te gaan met onze rondreis door Sri Lanka.” 

Groeten,

Rob en Marjo.

worlds end interessante reis Rob en Marjo met Tourmaster Sri Lanka

On top of the word!

“Zij hebben een prachtige, interessante reis uitgestippeld voor ons”

 

25 Daagse rondreis Sri Lanka

2 personen: Rob en Marjo

Luchthaven: Bandaranaike International Airport

Aankomst datum: 17 juli 2017  14:25

Vertrek datum: 10 augustus 2017 09:40

Wensen: Een paar keer met de trein reizen. Een leuke plaats aan het strand verblijven waar wat te doen is. Niet iedere dag verplaatsen. Wij houden van lokaal eten. Verschillende soorten accommodaties vinden we goed.

Rob en Marjo hadden hun vlucht naar Sri Lanka al geboekt toen zij contact met ons opnamen. We hebben eerst over en weer gemaild om hun wensen en ideeën goed in kaart te krijgen. Rob en Marjo zijn zeer ervaren wereld reizigers en regelden altijd hun gehele reis zelf.  Nu wilden zij meer rust en hadden ze geen zin om alles zelf uit te zoeken. Dit was dan ook de eerste keer dat zij georganiseerd een rondreis gingen doen. Samen met Rob & Marjo hebben wij een prachtige route samengesteld het enige wat zij hoefden te doen is op komen dagen.

Bekijk hier het Reisprogramma van Rob & Marjo

Dag 1 & 2                                 Negombo

Negombo strand ligt maar 20 minuten rijden van de internationale luchthaven vandaan. (Wat veel mensen niet weten is dat Colombo ongeveer een uur rijden van de internationale luchthaven vandaan ligt.) Negombo is een leuke plek om jezelf de tijd te gunnen om te acclimatiseren en alvast de cultuur te verkennen voor je aan je rondreis begint.

 

tuk tuk's geparkeerd straat beeld in Negombo interessante reis Tourmaster Sri Lanka

Tuk tuk’s in Negombo | Foto gemaakt door Rob & Marjo

In Negombo kan je verschillende boottochten maken naar bijvoorbeeld de Lagoon of door het bekende Nederlandse kanaal naar de mangroves. Tijdens de boot tocht kan je zien hoe de lokale bevolking in hun huizen langs de kanaal leven en de mooie natuur, vogels en andere dieren zien.

Kingfisher bij het water met vis in bek interessante reis Tourmaster Sri Lanka

IJsvogel met een gevangen visje | Foto gemaakt door Rob & Marjo

2 overnachtingen in Negombo op basis van Logies Ontbijt in een knus hotel aan het strand www.paradisebeachsrilanka.com

Dag 3 – 4 – 5                                 Unawatuna

Rob en Marjo wilden ook graag meerdere dagen aan de kust verblijven. Voor mooie stranden moet je o.a. in het zuiden van Sri Lanka zijn. Een gezellige plek is Unawatuna. Vanaf hier kan je bijvoorbeeld makkelijk naar het Nederlandse Fort in Galle, de kustplaats Mirissa en het strand van Hikkaduwa.

Unawatuna strand interessante reis met Tourmaster Sri Lanka

Jungle Beach Unawatuna | Foto gemaakt door Rob & Marjo

3 overnachtingen in Unawatuna op basis van Logies Ontbijt in hotel mooi hotel aan het strand  www.unawatunabeachresort.com

Dag 6 & 7                                     Sinharaja Regenwoud

Op nog geen 2 uur rijden van Unawatuna vandaan kom je bij het plaatsje Neluwa. Hier stap je over op een tuk tuk of een jeep die je via de smalle hobbelige paden in ongeveer 30 minuten naar de Eco Lodge brengt.  Rob & Marjo verbleven in een eenvoudige Eco Logde gelegen midden in de prachtige natuur.

met tuk tuk door de smalle paden bij Sinharaja regenwoud interessante reis met Tourmaster Sri Lanka

Sinharaja gebied | Foto gemaakt door Rob & Marjo

Vanaf de Eco Lodge kan je spectaculaire trekkingen maken onder begeleiding van een professionele gids (aangesloten bij het Forest Reserve) door dit prachtige natuurgebied van het oeroude tropische regenwoud van Sri Lanka.

Seyana Eco Lodge Sinharaja regenwoud interessante reis met Tourmaster Sri Lanka

Sinharaja Eco Lodge | Foto gemaakt door Rob & Marjo

 

kinderen zwemmen in de rivier bij het Sinharaja regenwoud interessante reis met tourmaster sri lanka

Kinderen spelen in de regen in een rivier bij het Sinharaja regenwoud | Foto gemaakt door Rob & Marjo

2 overnachtingen in Sinharaja op basis van half pension in een eenvoudige Eco Lodge www.sinharajaecolodge.com/

Dag 8 & 9                                Udewalawe National Park 

Het Udewalawe National Park ligt ongeveer 3,5 uur rijden van de Eco Lodge vandaan. Het totale gebied van Udawalawe National Park is bijna 31.000 hectare en dit maakt het park een van de meest uitgestrekte parken op het eiland. Het park bestaat voornamelijk uit grasland, kreupelhout en bomen samen met berg en rots achtige gebieden.

olifant in het water samen met buffels in udewalawe nationaal park interessante reis met Tourmaster Sri Lanka

Olifant en buffels in het water Udawalawe | Foto gemaakt door Rob & Marjo.

Dit is de meest favoriete leefomgeving van de olifanten die je dan ook veel zal zien tijdens een safari. Maar er zijn natuurlijk ook vele andere dieren te bewonderen zoals bijvoorbeeld buffels, slot beer, moeras krokodil, sambar hert, grijze langoer apen.  Ook zijn er ontzettend veel vogel soorten te spotten zoals de neushoorn vogel, Indische scharrelaar, nimmerzat ooievaar, groene bijeneter en noem maar op.

leef omgeving udewalawe nationaal park interessante reis met tourmaster sri lanka

Udewalawe Nationaal Park | Foto gemaakt door Rob & Marjo

Dichtbij de accommodatie ligt “the elephant transit home”. Dit is een eerlijk baby olifanten weeshuis die na een aantal jaren van verzorging weer terug gezet worden in het Udewalawe Nationaal Park.

moeras krokodil in Udewalawe National Park interessante reis met Tourmaster Sri Lanka

Moeras krokodil in Udewalawe National Park | Foto gemaakt door Rob & Marjo

2 overnachtingen in Udewalawe op basis van half pension in een fantastisch hotel www.udawalawesafari.co

Dag 10 & 11                                        Ella

Ongeveer 2,5 uur rijden van Udewalawe ligt Ella. Deze leuke kleine stad in de hooglanden van Sri Lanka is een favoriete plaats voor backpackers. Vanaf hier kan je mooie wandelingen maken, de kleine adams Peak beklimmen, de negen boogbrug bezoeken en baden bij de Revana waterval.

Interessante reis Ella restaurant Chill backpackers met Tourmaster Sri Lanka

Backpack paradise Ella | Foto gemaakt door Rob & Marjo

2 overnachting in Ella op basis van logies ontbijt een hotel met een prachtig uitzicht over de bergen www.ellagappanorama.com/

Dag 12 & 13                            Nuwara Eliya

Vanaf Ella kan je met de trein verder reizen naar Haputale, Nuwara Eliya, Hatton en Kandy. Rob en Marjo namen de trein van Ella naar Nuwara Eliya en genoten van een mooie 2,5 uur durende trein reis door de hooglanden met zijn mooie thee plantages.

interessante reis trein van Ella naar Nuwara Eliya met tourmaster Sri Lanka

Trein van Ella naar Nuwara Eliya | Foto gemaakt door Rob & Marjo

In Nuwara Eliya neemt onze chauffeur je mee naar een fabriek waar je de productie van thee kan zien. Van het plukken van de thee bladeren tot genieten van een overheerlijk kopje ceylon tea. Hou je van wandelen dan is het leuk om tijdens je verblijf in Nuwara Eliya het natuurpark Horton Plains te bezoeken. Dit park ligt op grote hoogte en is een beschermd natuurgebied. Het beste tijdstip voor een wandeling in Horton Plains is tussen 06.00 en 09.00 in de morgen dan heb je het beste zicht. Een van de hoogte punten van Horton Plains is Worlds End, een uitkijkpunt in het park met een afgrond van 870 meter!

2 overnachtingen in Nuwara Eliya op basis van half pension in een knus huisje  www.governorschalets.com

Dag 14 & 15                Kandy

Rob & Marjo reisden verder met de trein van  Nuwara Eliya naar Kandy ( ongeveer 4 uur rijden).  je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de chauffeur mee te reizen, deze reis duurt iets korter. Kandy is een erg drukke maar ook een mooie stad om te verblijven. Je kan kiezen om op loop afstand van het  centrum te verblijven of wat verder in de bergen waar je kan genieten van de serene rust.

Kandy olifant op vrachtwagen interessante reis met Tourmaster Sri Lanka

Kandy maakt zich klaar voor de Perahera | Foto gemaakt door Rob & Marjo

In het hoogseizoen tijdens de maanden juli en augustus maakt Kandy zich klaar voor het 10 daagse Esala Perahera (parade). Dit is één van de oudste boeddhistische festivals in Sri Lanka ter viering van een religieuze gebeurtenis, in dit geval om de heilige tand relikwie te eerbiedigen.  In een lange stoet zijn de traditionele Kandy dansers,  muzikanten, acrobaten vergezeld van een groot aantal aangekleden olifanten te zien.

Kandy stad interessante rondreis met tourmaster Sri Lanka

Kandy stad | Foto gemaakt door Rob & Marjo

2 overnachtingen in Kandy op basis van half pension in een hotel met uitzicht op Kandy stad http://serenegrandhotel.com

Dag 16 & 17                Sigiriya

Op ongeveer 3 uur rijden van Kandy richting het noorden ligt Sigiriya. Onderweg kan je de Dambulla grot tempel ook wel de gouden Tempel genoemd, bezoeken. Na een wandeling via traptreden in de rotsen vindt je de grot tempel met bijzondere beschilderingen op de muur en plafond en mooie boeddha beelden. rondom de tempel zijn veel  ondeugende apen te zien.

grot tempel ook wel gouden tempel in Dambulla interessante reis met tourmaster sri lanka.

De Gouden Tempel in Dambulla | Foto gemaakt door Rob & Marjo

Een van de hoogte punten in Sigiriya is het beklimmen van de Sigiriya Rots ook wel Leeuwen Rots genoemd. Een 200 meter hoge lava prop (rots) middenin de jungle. Op de top van de rots vind je de ruïnes van het paleis van koning Kasyapa ( rond 477 na Christus)

lava prop sigiriya rots interessante reis rob en marjo met tourmaster sri lanka

Sigiriya rots | Foto gemaakt door Rob & Marjo

Halverwege de rots zijn reusachtige leeuwenpoten uitgehouwen als entree naar het paleis van Koning Kasyapa. Vroeger stond er ook een enorme uitgehouwen leeuwenkop boven de poten. Helaas is de kop afgebroken.

leeuwen poten van de Sigirya rots interessante reis met Tourmaster Sri Lanka

Entree Leeuwen poten Sigirya rots | Foto gemaakt door Rob & Marjo

Niet ver van Sigiriya vind je de Pidurangala rots vanaf de top van deze rots heb je mooi uitzicht naar de Sigiriya rots. Verblijf je meerdere dagen in deze omgeving dan is een bezoek aan de oude stad van Polonnaruwa ook zeer de moeite waard.

2 overnachtingen in Sigiriya op basis van half pension in een knus hotel met uitzicht op de Sigiriya  en de Pidurangala rots http://camelliaresortspa.com

Dag 18 – 19 – 20             Trincomalee

Tijdens de maanden juli en augustus is in het zuidwesten het regen seizoen actief dit betekent dat het perfect weer is aan de noord oost kust van Sri Lanka. Trincomalee ligt op nog geen 2,5 uur rijden van Sigiriya vandaan. Hier kan je genieten van zon, zee en strand. Vanaf het Nilaveli strand heb je uitzicht op het beschermde natuur reservaat Pigeon eiland. Met een boot kan je hier naar toe om te gaan snorkelen of duiken. Tijdens de maanden mei en juni is het mogelijk om in de zee van Trincomalee walvissen te spotten.

Nilaveli strand met uitzicht op Pigeon eiland interessante reis met Tourmaster Sri Lanka

Nilaveli strand met uitizicht op Pigeon eiland | Foto gemaakt door Rob en Marjo

In Trincomalee is buiten strand activiteiten en genieten aan het strand, niet heel veel te doen.  In Trincomalee stad kan je de bekende Hindoeïstische tempel de Koneswaram Covil gelegen op een rots bezoeken. Vanaf deze tempel heb je een waanzinnig mooi uitzicht over de haven van Trincomalee.

3 overnachting in Trincomalee op basis van half pension http://www.pigeonislandresort.com/

Dag 21 & 22                Anuradhapura

Anuradhapura is maar 2,5 uur rijden van Trincomalee. De maanden juli en augustus zijn ook uitstekend om deze plaats te bezoeken. In de oude stad van Anuradhapura kan je veel inzicht krijgen over het boeddhisme van Sri Lanka. Tevens is er ontzettend veel cultureel en historisch erfgoed bezichtigen. Omdat alles uitgestrekt ligt is het handig en erg leuk om door de eeuwen oude stad te fietsen. Je kan ook gebruik maken van een tuk tuk. Hou er wel rekening mee dat tijdens het droge seizoen het ook erg heet kan zijn. De beste tijden zijn vroeg in de morgen en aan het einde van de middag.

Een Ceylonkroonaap in de boom met een kokosnoot interessante reis met Tourmaster Sri Lanka

Ceylonkroonaap met een half King kokosnoot | Foto genomen door Rob & Marjo

Ook in de omgeving van Anuradhapura zijn veel apen te zien.

tamil vrouw loopt op spoorlijn interessante reis Tourmaster Sri Lanka

Foto onderweg Tamil vrouw met kind | Foto genomen door Rob & Marjo

 

Gamodh Citadel resort anuradhapura interessante reis Rob en Marjo met Tourmaster Sri Lanka

Hotel Gamodh Citadel | Foto genomen door Rob & Marjo

2 overnachtingen in Anuradhapura op basis van half pension www.gamodhcitadelresort.com

Dag 23 & 24               Negombo

De reis terug naar Negombo duurt ongeveer 4,5 uur. Onderweg kan je bijzondere foto’s maken van het lokale leven van de Sri Lankanen.

man met hout op fiets interessante reis met Tourmaster Sri Lanka

Het lokale leven onderweg | Foto genomen door Rob & Marjo

Aan het strand van Negombo is het weer heerlijk vertoeven om zo je laatste dag nog even bij te tanken en heerlijk te eten voordat je aan je reis terug naar huis begint.

2 overnachtingen in Negombo op basis van logies ontbijt http://villaaraliya-negombo.com/

Dag 25                         Vertrek

Onze chaffeur brengt je op de dag van vertrek weer terug naar de luchthaven en neemt daar afscheid.

 

Rob & Marjo zijn bij ons op kantoor geweest in Negombo en hebben ons verteld dat zij enorm hebben genoten van deze mooie en interessante reis door Sri Lanka. Ondanks dat zij normaal gesproken alles zelf regelden hebben zij tijdens deze reis veel vrijheid ervaren. Zij waren zeer tevreden over onze chauffeur die tevens gids is. Door met een lokale gids op pad te gaan krijg je veel informatie mee over het land. Ook weten onze gidsen de bijzondere en niet toeristische plekken te vinden. Tijdens onze reizen zit je niet vast aan een strak schema. Ben je een aantal dagen in bijvoorbeeld Sigiriya en je wilt een rust dag of bepaalde bezienswaardigheden wel of niet zien, dan kan dat. Onze chauffeur/gids maakt elke dag samen met onze klanten een leuk schema voor de volgende dag en geeft advies hierin. Ook vinden wij het belangrijk dat onze chauffeur/gids daar waar nodig de klanten met rust laat, zodat je lekker op je eigen manier kan genieten van het land.

Heb je ook interesse in zo’n mooie en interessante reis door Sri Lanka. Of misschien hou je van meer strand, natuur of avontuur laat het ons dan weten en neem contact met ons op via het contact formulier.

 

Comment Section

3 reacties op “Een mooie & interessante reis door Sri Lanka


Door koos hoogland op 13 januari 2018

de reis van rob en marja sprak mij wel aan.ik ben zelf ooit eerder in sri-lanka geweest maar mijn huidige partner nog niet.wij hebben tot nu toe alleen groepsreizen gemaakt maar dit idee spreekt mij ook wel aan.alleen zou ik het fijn vinden als jullie de reis voor ons zouden willen uitstippelen inclusief vliegreis
graag jullie reaktie
mvrgr
koos


Door Miep op 15 januari 2018

Beste Koos,

Bedankt voor je interesse in onze individuele rondreis en wat leuk dat jullie naar Sri Lanka willen komen.
Wij maken graag samen met jullie een mooi reisvoorstel. Voordat wij aan de slag kunnen gaan hebben wij
een aantal vragen. Deze vragen stuur ik je per e-mail toe.

Vriendelijke groet,

Miep


Door Miep op 22 januari 2018

Beste Koos,

Heb je onze e-mail ontvangen? Als je niets hebt ontvangen check ook even je spambox.
Groeten Miep

Plaats een reactie


*