“De Eindeloze stranden van het Zuidwesten”

Ga mee naar de mooiste stranden van het zuidwesten.

stranden westkust Sri Lanka

In dit Avontuur nemen we je mee langs de Srilankaanse zuid kust, van Negombo tot aan Tangalle. Bezoek de meest bijzondere hoogtepunten onderweg. De perfecte manier om de mooie stranden te verkennen. Hoor het zachte ruisen van de zee, voel het warme zand onder de voeten. Maak zelfgebouwde zandkastelen en ga schelpen zoeken. Neem een duik in de turquoise zee en zie de ongelooflijke walvissen zwemmen.

Duur

8 dagen/7 nachten

Reis op Maat

In deze tour kunnen we de bestemmingen aanpassen, de reis verkorten of verlengen. Laat het ons weten, zodat dit avontuur een goede en memorabele reis voor je wordt.

Seizoen

Het gehele jaar is het klimaat in Sri Lanka goed voor deze tour. In de zuidkust echter is het weer op z’n best tussen december en april. Lees hier meer over het weer en klimaat in Sri Lanka.

Reisprogramma – stranden van het Zuidwesten

Dag 1 Aankomst – Negombo

Je wordt verwelkomt door onze chauffeur/gids van Tourmaster Sri Lanka op de Bandaranaike Internationale Luchthaven of op onze overeengekomen plek. Onze chauffeur zal je vervolgens naar het hotel brengen.Hier kun je uitrusten van de reis.

Stranden Negombo Sri Lanka

Negombo een traditioneel vissersdorp, is een sfeervolle strand bestemming aan de westkust van Sri Lanka. Met zijn brede gouden stranden is het de ideale plaats om uw strand vakantie te beginnen.In de stad zijn resten van het Nederlandse fort, gebouwd in 1644, te bewonderen evenals een aantal prachtige oude Nederlandse huizen en fascinerende Portugese kerken. Huur een tuk tuk en breng een bezoek aan Negombo’s vissershaven, bekijk de lokale visserij en de verscheidenheid aan vis op de levendige markt. Zie hoe de Catamarans, de Traditionele vissersboten van Sri Lanka, met hun enorme zeilen de zee opvaren. Maak zelf een Catamaran tocht of vaar met een boot door de het Nederlandse kanaal naar de mangrovebossen met een rijkdom aan dieren en watervogels.

stranden westkust zonsondergang

Dag 2 Beruwala

Na een heerlijk ontbijt brengt onze chauffeur je naar de magische gouden stranden van Beruwala. Geniet van het hotel en het strand. Wilt je tussendoor iets ondernemen dat kan natuurlijk ook. Bezoek de gigantische Boeddha in de heilige Kande Viharaya Tempel, niet ver van Beruwala vandaan.Het is ook leuk om een korte boottocht van Beruwala naar Barberyn eiland te maken waar je vanaf de vuurtoren een uniek uitzicht hebt.

Dag 3 Unawatuna

stranden Jungle Beach Unawatuna

Vandaag brengen wij je iets verder naar het zuiden. Unawatuna, een tropische ontsnapping waar een heerlijke laidback sfeer heerst. Bekend om zijn mooie kustlijn omgeven door helderblauwe wateren, een geweldige plek om te zwemmen en te luieren. Vanaf Unawatuna is het heel erg leuk om een bezoek te brengen aan het Nederlandse Fort in Galle. Wandel rond het fort op de wallen en binnen de rustige straten. Proef de sfeer van de geschiedenis en bezoek de leuke boetiekjes. Terug in Unawatuna kun je ontspannen en genieten van het heerlijke eten in de restaurants terwijl je de zon onder ziet gaan.

Dag 4 & 5 Mirissa

stranden surfboarden zuid kust

Vandaag vroeg uit de veren, onze chauffeur neemt je mee naar Mirissa om één van de meest spectaculaire wateractiviteiten te beleven. Neem je pet en zonnebrand crème mee en stap aan boord van een boot om het grootste dier op aarde te zien, namelijk de Blauwe Vinvis. De zee in het zuiden van Sri lanka is één van de beste plaatsen ter wereld om ook de Brydevinvis, de potvis en heel soms een Orka, te spotten. Zie de verschillende soorten wilde dolfijnen van dichtbij. Er zwemmen hier de Langsnuit dolfijn, de tuimelaar, de grijze dolfijn en de gewone dolfijn.Het seizoen begint in november en eindigt in april. De Oceaan is warm en rustig tijdens deze maanden. Je kunt gaan snorkelen, duiken, surfboard lessen nemen maar ook heerlijk relaxen op het tropische strand van Mirissa.

Dag 6 & 7 Tangalle

Tangalle is één van de best bewaarde geheimen van het eiland, dit strand is een paradijs op aarde. Hoor het zachte ruisen van de zee, voel het warme zand onder je voeten. Loop langs de eindeloze zandstranden begroeid met kokospalmen. Ontspan op een strandbed en laat de omgeving op je inwerken.

Stranden zuidkust haven Sri Lanka

Dag 8 Tangalle Vertek

Na deze unieke ervaring neem je een koffer vol met nieuwe ervaringen, dromen en ideeën mee naar huis. Wij hopen je graag weer een keer te ontmoeten op dit prachtige zonnige eiland. Op de luchthaven wensen wij je een aangename terugreis. Onze chauffeur zal je naar de luchthaven of naar onze overeengekomen plek van vertrek brengen.

ROUTE KAART

Map GoingDownSouth

PRIJS INFORMATIE

Standaard

 • 3* Hotels
 • Logies & Ontbijt
 • 8 dagen/7 nachten
 • Privé chauffeur
 • Luxe personenauto

$ 647,-

Deluxe

 • 4* Hotels
 • Logies & Ontbijt
 • 8 dagen/7 nachten
 • Privé chauffeur
 • Deluxe personenauto

$ 847,-

Luxueus

 • 5* Hotels
 • Logies & Ontbijt
 • 8 dagen/7 nachten
 • Privé chauffeur
 • Luxury personenauto

$ 1327,-

.

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van een tweepersoonskamer.
Deze prijzen zijn geldig van: 01.01.17 tot 01.07.17 en zijn gebaseerd op de prijzen, wisselkoersen, brandstofprijzen, heffingen en belastingen, zoals ze bekend waren bij Tour Master Sri Lanka op het moment van uitgifte van deze brochure.

Dit arrangement is inclusief:

Dit arrangement is exclusief:

Ben je geïnteresseerd geraakt in Sri Lanka?

Wil je een reisvoorstel aanvragen?

.

.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save