“ Bewonder de Cultuur en Geschiedenis”

De bijzonder en eeuwenoude cultuur van Sri Lanka vind je overal terug.

Cultuur kinderen perahera

Ontdek tijdens deze rondreis het prachtige culturele erfgoed van Sri Lanka. Leer meer over de geschiedenis en bewonder de beziens-waardigheden. Van de prachtige Koloniale gebouwen in Colombo met een mix van de moderne stijl naar de de heilige Tempel van de Tand in Kandy waar de stad levendig is. Beleef de oude geschiedenis door de prachtig ingerichte ruïnes en reusachtige stoepa’s. Je kunt het allemaal bewonderen in deze unieke ervaring.

Duur

9 dagen/8 nachten

Reis op Maat

In deze tour kunnen we de bestemmingen aanpassen, de reis verkorten of verlengen. Laat het ons weten, zodat dit avontuur een goede en memorabele reis voor je wordt.

Seizoen

Bijna het gehele jaar is het klimaat in Sri Lanka goed voor deze tour. Het weer kan tijdens het regenseizoen wat onvoorspelbaar worden. Hierop kunnen wij de route aanpassen. Lees hier meer over het weer en klimaat in Sri Lanka.

Reisprogramma

Dag 1 Colombo

Je wordt verwelkomt door onze chauffeur/gids van Tourmaster Sri Lanka op de Bandaranaike Internationale Luchthaven of op onze overeengekomen plek. Onze chauffeur zal je vervolgens naar het hotel brengen waar je kunt uitrusten van de reis.

colombo modern en koloniale gebouwen

Welkom in de Commerciële hoofdstad van Sri Lanka, Colombo. De perfecte plek om deze reis te beginnen en de cultuur van Sri Lanka te leren kennen. Deze bruisende stad heeft een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Een geweldige mix van het moderne leven en de koloniale gebouwen. Je kunt gaan winkelen in de avontuurlijke Pettah, een rondreis door de stad maken, breng een bezoek aan het nationale museum en eet in een gezellig restaurant. Je kunt het zelf invullen.

Dag 2 & 3 Kandy

Voordat we naar Kandy gaan kan je eerst één van de mooiste en fascinerendste dieren in de wereld verkennen namelijk de olifant. Maak een bijzonder wandeling naast een olifant en niet erop en leer waarom dat beter is. Geef hem daarna een flinke schrob beurt in de rivier, een unieke ervaring om zo dicht bij een olifant te zijn in het prachtige landschap.

Kandy Dancer

Na een heerlijke lunch kan je gaan wandelen in de mooie Peradeniya Botanische Tuin. Hier zijn meer dan 300 soorten orchideeën te bewonderen en er zijn talloze geneeskrachtige planten en zeldzame bomen. Het magische Kandy wordt omringd door bergen. Bezoek de prachtige tempel uit de 17e eeuw, De Tempel van de Tand (De Sri Salada Maligawa) waar de oude cultuur en tradities nog duidelijk zichtbaar zijn. Dit is de heiligste tempel in de boeddhistische wereld en van de boeddhistische bevolking van Sri Lanka.

Dag 4 & 5 Dambulla – Sigiriya

Na het ontbijt brengen we je naar Dambulla. Je brengt daar een bezoek aan één van de grootste en best bewaarde rots tempels gelegen op een groot complex van historische boeddhistische gebouwen. Dit complex staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. Er zijn meer dan 80 grotten in de omgeving, 5 heiligdommen, 4 belangrijke kloosters en vele belangrijke beelden van Boeddha. Er zijn wand tekeningen die een oppervlakte van 2100 vierkante meter bedragen.

De volgende dag nemen we je mee naar de oude stad Sigiriya het koninkrijk van Koning Kasyapa. Ook deze stad staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. Leer meer over de geschiedenis van Sigiriya stad en beklim de enorme rots vesting van bijna 200 meter hoog. Bewonder de wereld beroemde fresco’s tijdens de klim en op de top aangekomen zal je versteld staan door het uitzicht.

Dag 6 Polonnaruwa

Polonnaruwa Oude Stad In de ochtend nemen we je mee naar Polonnaruwa, de tweede middeleeuwse hoofdstad van Sri Lanka. Deze historische stad staat vol met ruïnes en bezienswaardigheden uit de 11e tot 13e eeuw en staat tevens op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bewonder de eeuwenoude cultuur van Sri Lanka en bewonder het oude koninklijk paleis en enorme boeddhistische tempels. Polonnaruwa ligt, samen met Anuradhapura, Dambulla en Sigiriya, in de culturele driehoek van Sri Lanka. Rondom Polonnaruwa zijn veel natuurreservaten te bewonderen waaronder het bekende Minneriya Nationaal Park. Een safari in dit park mag je eigenlijk niet missen, mede doordat honderden olifanten uit de omgeving worden aangetrokken door het opdrogende meer. Minneriya Nationaal Park is een echt paradijs met zijn vele wonderen der natuur.

Dag 7 Anuradhapura

Cultuur Jethawanaramaya Stupa Anuradhapura is een heilige stad en hierdoor een populaire bestemming voor Boeddhisten. Fiets door deze oude stad met zijn indrukwekkende oude cultuur en geschiedenis en bewonder de paleizen, Stoepa’s en de schitterende tuinen. Hier zijn één van de belangrijkste en grootste Boeddhistische stupa’s van Sri Lanka te zien. De Ruwanwelisaya stupa wordt beschouwd als een wonder om zijn architecturale kwaliteiten. De bijzondere Jetavanaramaya stupa, is de grootste van Sri Lanka. Dagelijks komen pelgrims uit de hele wereld om de heilige boom te aanschouwen. Deze boom is een stek van de heilige bo-boom (Sri Maha Bodhi) waaronder Boeddha zijn verlichting ontving. Hij wordt beschouwd als ’s werelds oudste geregistreerde overlevende boom.

Dag 8 Negombo

Zonsondergang Negombo Van Anuradhapura gaan we naar Negombo, een sfeervolle strand bestemming aan de westkust van Sri Lanka. Struin nog even langs de kleurrijke winkeltjes van Negombo voor wat laatste souvenirs. Met de voeten in de zee tijdens een strandwandeling is het ideaal om hier je vakantie af te sluiten en de gehele reis nog eens de revue te laten passeren.

Dag 9 Negombo Vertrek

Terugkijkend op deze fantastische en inspirerende reis, hopen wij je nog eens terug te zien op dit prachtige eiland. Onze chauffeur zal je naar de luchthaven of naar onze overeengekomen plek van vertrek brengen.

ROUTE KAART

Map Culture&History

PRIJS INFORMATIE

Standaard

 • 3* Hotels
 • Logies & Ontbijt
 • 9 dagen/8 nachten
 • Privé chauffeur
 • Luxe personenauto

$ 757,-

Deluxe

 • 4* Hotels
 • Logies & Ontbijt
 • 9 dagen/8 nachten
 • Boottocht Negombo
 • Privé chauffeur
 • Deluxe personenauto

$ 970,-

Luxueus

 • 5* Hotels
 • Logies & Ontbijt
 • 9 dagen/8 nachten
 • Boottocht Negombo
 • Privé chauffeur
 • Luxury personenauto

$ 1757,-

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van een tweepersoonskamer.
Deze prijzen zijn geldig van: 01.01.17 tot 01.07.17 en zijn gebaseerd op de prijzen, wisselkoersen, brandstofprijzen, heffingen en belastingen, zoals ze bekend waren bij Tour Master Sri Lanka op het moment van uitgifte van deze brochure.

Dit arrangement is inclusief:

Dit arrangement is exclusief:

Ben je geïnteresseerd geraakt in Sri Lanka?

Wil je een reisvoorstel aanvragen?

.

.

Save

Save

Save

Save

Save

Save