“Beleef de Wonderschone Natuur”

Natuur in Sri Lanka zoals je nog nergens ervaren hebt.

Ontdek de meest spectaculaire landschappen, dieren en de cultuur die Sri Lanka te bieden heeft! Van de prachtige hooglanden van Nuwara Eliya naar een safari in één van de meest befaamde wildparken in Sri Lanka, Yala. Beleef de natuur en wandel ’s ochtens door het ongerepte Sinharaja regenwoud waar vele dieren leven die enkel in Sri lanka voorkomen. Bekijk de vele spectaculaire kleuren groen en de ongelooflijke verscheidenheid aan flora en fauna. Neem een duik in de warme turquoise zee van Bentota en geniet van de rest van je vakantie op het strand.

Duur

12 dagen/11 nachten

Reis op Maat

In deze tour kunnen we de bestemmingen aanpassen, de reis verkorten of verlengen. Laat het ons weten, zodat dit avontuur een goede en memorabele reis voor je wordt.

Seizoen

Bijna het gehele jaar is het klimaat in Sri Lanka goed voor deze tour. Het weer kan tijdens het regenseizoen wat onvoorspelbaar worden. Hierop kunnen wij de route aanpassen. Lees hier meer over het weer en klimaat in Sri Lanka.

Reisprogramma – Beleef de wonderschone natuur

Dag 1 Negombo

Je wordt verwelkomt door onze chauffeur/gids van Tourmaster Sri Lanka op de Bandaranaike Internationale luchthaven of op onze overeengekomen plek. Onze chauffeur zal je vervolgens naar het hotel brengen waar je kunt uitrusten van de reis.,

Negombo, een Multi religieuze stad, is de perfecte plek om de cultuur te verkennen en de vriendelijke bevolking te ontmoeten. Deze sfeervolle strand bestemming heeft een paar leuke culturele bezienswaardigheden. In de stad zijn resten van het Nederlandse fort, gebouwd in 1644, te bewonderen evenals een aantal prachtige oude Nederlandse huizen en fascinerende Portugese kerken. Ontdek de natuur en maak een boottocht door het Nederlandse kanaal en vaar door de mangroves. Bewonder de prachtige vogels en zie hoe de lokale bevolking langs de “Dutch Canal” hun netten repareren. De grote vis markt is een geweldige manier om de lokale visserij handel te zien en de verbazingwekkende verscheidenheid aan vis.

Dag 2 Kithulgala

Vandaag rijden we naar de bosrijke omgeving in Kithulgala. Dit kleine dorpje ligt aan de Kelaniya rivier, midden in het tropisch regenwoud. Door de twee moessons per jaar in deze regio is het één van de natste plaatsen in Sri Lanka. Dit maakt het mogelijk om geweldige wateractiviteiten te ondernemen midden in de natuur. Door de snel stromende rivier kan je hier de spanning en sensatie van raften en kajakken ervaren. Ontdek met een kano de prachtige omgeving in rustiger vaarwater.

Beleef de natuur van heel dichtbij en ga op pad met een gids die je alle wonderen van dit bos kan laten zien. Tevens kan je er ook uitstekend vogels spotten. Laat je meenemen naar de verbluffende mooie watervallen verborgen in de regenwouden in Kitulgala en plons in het heldere water.

8 kilometer van Kithulgala kan je de prehistorische grotten van Belilena bezoeken. Een gids neemt je mee op een steil pad door een grot, waar je van binnenuit een riant uitzicht hebt op de rubberplantages van Kithulgala.

Dag 3&4 Nuwara Eliya

Tijd om naar de hooglanden van Nuwara Eliya te gaan. Deze plaats ligt op een hoogte van 1868 meter en is omgeven door prachtige theeplantages. Eén van de belangrijkste locaties voor de productie van thee in Sri Lanka. De meest bekende en bijzondere plaats van Nuwara Eliya is Horton Plains National Park met als belangrijkste attractie, World’s End, een uitkijkpunt in het park met een afgrond van 870 meter. Het beste tijdstip voor een wandeling met het beste zicht is tussen 6 en 9 uur in de ochtend. De gehele rondwandeling van 9,3 km duurt ongeveer 3 uur. Een prachtig wandelgebied met een glooiend landschap en mooie natuur waarin vele diersoorten leven.

Vergeet niet om wat warme kleding mee te nemen, door de ligging heeft Nuwara Eliya een zacht klimaat en is de temperatuur zo’n 10 °C koeler dan aan de kust. Met een temperatuur van 20 ° C overdag naar 10 ° C ’s nachts en in de winter zelfs lager

Dag 5 Ella

Vandaag zal onze chauffeur jullie tegen het einde van de ochtend bij het station afzetten waar jullie kunnen genieten van een treinreis naar Ella. Een 3, 5 uur durende reis door de natuur door het indrukwekkende glooiende heuvellandschap met zijn thee plantages. Jullie worden op het station van Ella opgewacht door de chauffeur die jullie daarna naar het hotel brengt. Ontdek de geheimen van Ella, een stadje gelegen hoog in de bergen. Hier kunnen jullie de Rawana waterval en de 9 arch Bridge onder andere bezoeken.

Voor een pittige wandeling kunnen degene die dat willen “Little Adams Peak” beklimmen. Een wandeling van ongeveer twee uur naar de top van de berg.

Dag 6 Yala

Vandaag laten we de hooglanden achter ons en vertrekken we richting Yala Nationaal Park. Onderweg stoppen we om de oude boeddhistische Buduruwagala Tempel bezoeken. Dit mag je niet missen. Bewonder de 7 gigantische Boeddhistische beelden uit de 10e eeuw.

In de middag is het tijd om Naar Yala Nationaal Park te gaan. Spot wilde dieren tijdens een spannende safari en beleef de natuur van heel dichtbij. Bekijk de meest spectaculaire wilde dieren die Sri Lanka te bieden heeft zoals een Luipaard, Olifant, wild zwijn, water buffel, hert, jakhals en misschien wel een beer. Het grootste deel van het reservaat is park maar er zijn ook meren, stranden, bossen en rivieren. Deze variatie biedt een geweldig aanbod in wilde dieren.

Dag 7 Udewalawe

Udewalawe Nationaal Park heeft kale vlaktes dit maakt het makkelijk om wilde dieren te zien. De beste tijd om wild te bekijken is vroeg in de ochtend, een geweldige kans om tijdens een safari olifanten, wilde buffels, sambar herten, wilde zwijnen en pauwen te zien. Udewalae is tevens een ideale vogelspot plaats. Er zijn 184 geregistreerde soorten vogels (waarvan 33 soorten trekvogels zijn). Breng een bezoek aan het olifanten weeshuis “Elephant Transit Home” waar jonge weesolifantjes worden opgevangen en de medische verzorging krijgen die zij nodig hebben. Als zij na enkele jaren groot en sterk genoeg zijn worden zij geleidelijk vrijgegeven aan de wildernis van het Uda Walawe nationaal park.

Dag 8 Sinharaja

Wat niet aan deze tour mag ontbreken is een wandeling door dit ongerepte tropische regenwoud, waar vele dieren leven die enkel in Sri Lanka voorkomen. Het is het grootste intact gebleven restant van oerbossen waarmee Sri Lanka ooit bedekt was. Hierom is het Sinharaja regenwoud opgenomen in de werelderfgoed lijst. Een uitstekende gids neemt je mee via de kleine paden en zal je wijzen op de rijkdom van prachtige planten, vogels en ander dieren leven. Bekijk alle spectaculaire kleuren groen en leer de onwaarschijnlijk uitgebreide vogelwereld kennen. Een unieke en onvergetelijke ervaring.

Dag 9,10 & 11 Bentota

Van de spectaculaire landschappen, Parken en het regenwoud naar de magische, gouden zandstranden van

Bentota. Het uitgestrekte strand nodigt je uit voor een wandeling waar je met de voeten in de zee de vele indrukken van de afgelopen week op je in kan laten werken. Wil je in plaats van luieren liever iets ondernemen, kies dan een van de mogelijkheden aan activiteiten in de nabije omgeving. Het is leuk om een korte boottocht naar Barberyn eiland te maken waar je vanaf de vuurtoren een uniek uitzicht hebt. Of maak een boottocht op de Bentara rivier en vaar het binnenland in tussen eilandjes en mangroves door.

Dag 12 Bentota naar Luchthaven

Terugkijkend op deze fantastische en inspirerende rondreis met een glimlach, wensen wij je een aangename terugreis. Onze chauffeur zal je naar de luchthaven of naar onze overeengekomen plek van vertrek brengen.

Routekaart

.

Prijs Informatie

Standaard

 • 3* Hotels
 • Logies & Ontbijt
 • 12 dagen/11 nachten
 • Privé chauffeur
 • Luxe personenauto

$ 957,-

Deluxe

 • 4* Hotels
 • Logies & Ontbijt
 • 12 dagen/11 nachten
 • Boottocht Negombo
 • Privé chauffeur
 • Deluxe personenauto

$ 1319,-

Luxueus

 • 5* Hotels
 • Logies & Ontbijt
 • 12 dagen/11 nachten
 • Boottocht Negombo
 • Theeplantage Tour
 • Privé chauffeur
 • Luxury personenauto

$ 1917,-

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van een tweepersoonskamer.
Deze prijzen zijn geldig van: 01.01.17 tot 01.07.17 en zijn gebaseerd op de prijzen, wisselkoersen, brandstofprijzen, heffingen en belastingen, zoals ze bekend waren bij Tour Master Sri Lanka op het moment van uitgifte van deze brochure.

Dit arrangement is inclusief:

Dit arrangement is exclusief:

Ben je geïnteresseerd geraakt in Sri Lanka?

Wil je een reisvoorstel aanvragen?

.

.

Save

Save

Save