Mis geen enkele update

Jammer dat je weggaat

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Page content

5 redenen waarom je Sri Lanka gezien moet hebben

article content

5 redenen waarom je Sri Lanka gezien moet hebben

Wat doen we dit jaar? Een strandvakantie, een avontuurlijke reis of laten we ons betoveren door de cultuurschatten van een ver land? In Sri Lanka kan het allemaal. Sri Lanka is klein, maar groot in diversiteit. Lees hier de 5 redenen waarom je Sri Lanka gezien moet hebben.

Binnen drie uurtjes ga je van de eindeloze bounty stranden naar de dichtbegroeide jungle. Trek je de ene dag door de bergen en even later bewonder je de eeuwenoude cultuurschatten. Zwem met dolfijnen en zie olifanten en luipaarden in het wild. Door de kleine afstanden is het ook fantastisch om met kinderen rond te reizen.

5 redenen waarom je Sri Lanka gezien moet hebben

1. Stranden

Je vindt er nog volledig verlaten idyllische zandstranden, waar je kunt snorkelen of duiken in de prachtige blauw groene oceaan.

2.Wildlife

De rijke dierenwereld. Hier zie je olifanten, apen, luipaarden, buffels, dolfijnen en walvissen. Sri Lanka is een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten.

3. Cultuur

Spiritualiteit, het boeddhisme is overal. De leer van evenwicht tussen geloof en wijsheid, omdat geloof anders zinloos en blind wordt. Een van de hoogtepunten is, naast de vele prachtige tempels, de Sri Maha Bodi, de oudste gedocumenteerde boom waaronder Boeddha de verlichting heeft bereikt.

4. Natuur

Natuurschoon, de natuur is overweldigend mooi: het eiland is bijzonder groen in vele kleur schakeringen. Vanuit het vliegtuig zie je al hoe palmbomen het eiland domineren. In het noorden en het oosten van het land vind je tropisch laagland. Dit stijgt in het midden van het land geleidelijk tot weelderig begroeide bergen, met hoogten van ruim 2.500 meter. Op de bergen in het binnenland liggen de adembenemende uitgestrekte theeplantages.

5. Curries

Curry! Nergens ter wereld eet je betere curries.
Ben je nieuwsgierig geworden naar Sri Lanka? Neem contact  met me op en wie kan ik jou binnenkort de mooiste plekjes van het eiland laten zien.

Comment Section

0 reacties op “5 redenen waarom je Sri Lanka gezien moet hebben

Plaats een reactie


*